Hvor viktig er mobiltilpasset nettside?

Hvor viktig er mobiltilpasset nettside?

I følge Statista 2009 har trafikken på nettet via en mobil telefon økt fra 0,7 prosent til 52,2 prosent i 2018. Bare de siste 4 årene har trafikken, som kommer fra mobile enheter, nesten doblet seg. Hva betyr det for deg?

Den korte versjonen er vel og merke at hvis du sitter med en nettside som er lagd i et eldre system, eller at du ikke har oppdatert nettsiden din de siste årene, er det stor sannsynlighet for at brukervennligheten på din nettside, hvis man besøker den fra en mobiltelefon, er lav. Hvis vi antar at 50 prosent av alle dine besøkende kommer fra en mobiltelefon, gjør du det utrolig vanskelig for dem med å kjøpe, eller finne ut om, dine tjenester. Det er litt som å drive en matbutikk, men kun slippe inn alle som har bursdag på oddetallsdager.

Hvis du har giddet å lese så langt, er den litt lengre forklaringen at nettsiden din i dag må være mobilvennlig hvis du tar hensyn til trafikk og Google. I begynnelsen av 2018 lanserte Google sin mobil-først indeks, som enkelt forklart går ut på at versjonen du har av nettsiden på mobil, er den som avgjør indekseringen din først og fremst. Allerede i dag har det betydning for rangeringen din. Om det blir viktigere fremover, med hensyn til kun Google rangering, har de ikke bekreftet enda.

Fortsett å les

5 tegn på at du trenger en ny hjemmeside

Hvorfor er vedlikehold av nettsiden viktig?

Kontakt oss

Tusen takk! Din melding har blitt mottatt!
Oisann! Noe gikk galt!

Besøk oss